En bra historia

En bra historia.


En het sommardag 1902 tyckte Willis Carrier att nu fick det vara nog. Med kondensen från stationstaket etsad i minnet gick han hem och uppfann luftkonditioneringen.
Willis Carrier löste sambandet mellan ventilation och kylteknik. Carrier Corporation bildades år 1915 och ända sedan den dagen har företaget varit världsledande inom luftkonditionering, både vad gäller storlek och nytänkande. 1932 kom den första värmepumpsinstallationen och fram till idag har över 1.000.000 enheter installerats världen över.

 

Wilis Carrier

Willis Carrier: Grundare av Carrier

 

Carrier Corporation, med ca 43 000 anställda, ingår som en del i UTC, ett av USA:s femtio största företag. Vi tillverkar mer än 4 miljoner enheter varje år i 85 olika fabriker världen över, aggregat som sedan installeras på fem olika kontinenter. Inom Carrier arbetar vi för att erbjuda våra kunder ett behagligt inomhusklimat, samtidigt som vi lägger ned stor möda på miljöfrågor. Här gäller det att kunna förutse framtida trender, att utöva kontinuerlig forskning och utveckling, som sedan appliceras direkt på våra produkter inom kyla, värme och ventilation.

 

Carrier _Oval _150x 49

 

Fakta om Carrier AB:

Huvudkontor: Göteborg
Filialkontor: Stockholm, Malmö och Våsterås
Antal anställda: 150
Omsättning år 2010: 400 miljoner SEK
Arbetar via rikstäckande återförsäljarnät i Sverige och Norge samt direktförsäljning av entreprenadverksamhet inom klimat- och butikskyla i Stockholm, Göteborg, Malmö och Våsterås.